Het roken van wiet het kan op verschillende manieren in een joint, vaporizer, pijpje, puur etc. En die laatste manier, is waar we vandaag dieper op in gaan. Zo zijn er wat onduidelijkheden over het roken van wiet zonder tabak, die we nu voor eens en altijd duidelijk zullen maken!

 12183872287?profile=RESIZE_710x

Pure wiet roken

Het roken van wiet zonder tabak dit klinkt voor de gemiddelde Europeaan misschien als vreemd, maar het in iets typisch Europeans om tabak bij je wiet te vermengen.

 

Zo is het bijvoorbeeld in de Verenigde Staten hartstikke normaal om een joint zonder tabak te roken. Ze kijken er zelfs raar op als je wiet met tabak begint te vermengen. Maar waarom roken wij in Europa/Nederland onze wiet vermengd met tabak?

 

Wiet roken zonder tabak voordelen

Er zitten namelijk enkele voordelen aan het puur roken van wiet, in tegen stelling tot dit te doen met het vermengen van de wiet met tabak Daarom dat wij deze op een rijtje gezet hebben

 

Je kunt genieten van de smaak van pure cannabis

 

Je ervaart dus de volledige aromatische ervaring van wiet zonder dat het gehinderd wordt door de tabak, wanneer je je wiet kopen.

 

Er is minder kans op verslaving

Cannabis is over het algemeen veel minder verslavend dan tabak. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de verslaving voor mensen die cannabis met tabak mengen een stuk hoger lag. Het roken van pure wiet vermindert de kans op het ontwikkelen van een wietverslaving.

 

Een pure cannabis joint betekent een pure cannabis high

 

Wanneer je wiet rookt, wil je ook de effecten van wiet, niet de effecten van wiet gemend met tabak. De beleving van pure wiet verschilt met gemengde wiet in meerdere opzichten. Zo is de smaak, geur en high anders. De high zelf is veel helderder wanneer de joint puur wordt geroakt. Voor sommige heeft deze heldere high de voorkeur boven de soms te intense high die met een mengsel kan worden verkregen.

 

Het roken van pure cannabis schaadt je smaakpapillen of je reukzin niet zoals tabak

 

Het is gebruikelijk dat tabakarokers over een verminderde reuk en smaakzin klagen. Wiet verhoogt daarentegen de gevoeligheid voor geur en smaak. Pure wiet beinvloed deze zintuigen niet. Na het stoppen met roken duurt het niet lang om het volledige vermogen van de neus en smaakpapillen terug te krijgen.

 

Voordelen van het mengen van tabak met wiet

 

Naast de voordelen van het puur roken van wiet, zijn er ook voordelen aan het mengen van wiet met tabak, namelijk:

 

Je wiet gaat langer mee

 

Voor vrijwel iedereen die mengt, is dit een van de meest voor de hand liggende voordelen. Voor de meeste mensen is & tot grom wiet genoeg voor een joint, meer is te veel. De meeste pure joints bevatten minimaal één gram, wat dus resulteert in dat gebruikers de wiet vermengen met tabak