Het gebruik van een op internet gebaseerd radiostation is een geweldige manier om uw muziekbibliotheek uit te breiden. Online fm radio bieden een ruime keuze aan programma's van over de hele wereld. Naast muziek kun je ook genieten van nieuws, talkshows, podcasts en andere vormen van entertainment.

Het internet is de thuisbasis van duizenden radiostations, waardoor luisteraars gemakkelijk kunnen afstemmen op hun favoriete stations. Deze stations bieden ook gedetailleerde informatie over shows, artiesten en afspeellijsten. Sommige bieden zelfs gratis programma's aan om nieuwe artiesten te stimuleren.

Radiostreaming is toegankelijk via een met Wi-Fi uitgeruste radioset of een smartphonecomputer. Hierdoor is het mogelijk om overal van de radio te genieten zonder kwaliteitsverlies.

Luisteren naar online radio is ook een geweldige manier om een ​​ander perspectief te krijgen op lokale evenementen. Als u bijvoorbeeld naar een nieuwe stad verhuist, kunt u zich dichter bij uw nieuwe gemeenschap voelen door naar lokaal nieuws, talkshows en andere vormen van lokaal amusement te luisteren. Je kunt ook andere culturen leren kennen door naar radiostations uit verschillende landen te luisteren.

Sommige van de meest populaire webradio's gebruiken geen enkele streamingserver, maar richten zich in plaats daarvan op een verscheidenheid aan kanalen. Hierdoor kunnen luisteraars zelf nieuwe zenders vinden.

Er zijn ook niche-websites gewijd aan specifieke soorten muziek. Deze stations bieden je niet alleen een groot aantal streams om uit te kiezen, maar ook een gewillig publiek.