A póker (icekaszino.hu.net) egy olyan kártyajáték, amelyben a játékosok egy központi potba tesznek téteket, néha olyan kényszerített tétekkel, mint az ante vagy a vak tét. Az egyes fogadási körök végén a legmagasabb lap nyeri a potot, és annak tartalmát nyereményként hazaviheti.


Ideális esetben olvasson utána a pókerstratégiának, és próbálja ki saját maga. Emellett próbáljon meg olvasni az ellenfeleiben - az ő árulkodásaik és fogadási szokásaik betekintést nyújthatnak abba, hogy erős kezük van-e.


Alapvető szabályok
A póker egy magával ragadó kártyajáték, amelyet társaságban fillérekért vagy hivatásszerűen több ezer dollárért lehet élvezni. Bár a siker ebben a kártyajátékban a szerencsén és a stratégián egyaránt múlik, a jó pókeretiketthez mindig ragaszkodni kell, és a játékosoknak kerülniük kell a billenést vagy az egymás elleni tisztességtelen viselkedést.


A játékosok soha nem fedhetik fel zárt lapjaikat a többi játékosnak vagy az osztónak, mivel ez sérti az etikettet, és sértéshez vezethet. Továbbá az etikett ellen való, ha pókerezés közben megvitatjuk a lapjainkat - még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy a legjobb lapunk van! Ez csak kellemetlenséget okozna a többi játékosnak, és tönkretenné a játékot minden érintett számára. Ráadásul a rossz ütésekről való panaszkodás csak sérti az ellenfeleket, anélkül, hogy javítaná a minőségi pókerjátékot!

 

Fogadási időközök
A fogadási intervallum a pókerben az az időszak, amikor minden játékos zsetonokkal járulhat hozzá a pothoz. Minden játékosnak vagy meg kell adnia az elődje által tett tétet, vagy emelnie kell, vagy "check"-elnie kell; a nem megadás mellett döntőket azzal lehet azonosítani, hogy az asztalra ütik az öklüket, az ujjpercüket vagy a nyitott kezüket mutatóujj(ak)kal, ami az el nem kötelezés bizonyítéka.


A legtöbb pókerjátékban korlátozzák, hogy egy játékos mennyit emelhet az egyes fogadási intervallumokban, amit általában a játék szakasza határoz meg; például ötöt a kártyahúzás előtt és tízet a lapok kihúzása után. Négy általánosan használt fogadási limit van: no limit, pot limit, fix limit és spread limit - mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai; egyes változatoknál a játék megkezdése előtt legalább egy zseton felrakása szükséges.


Limitek
A limites játékok korlátozzák a maximális tétet, amelyet bármelyik játékos az egyes fogadási körök során megtehet; a 4-8-as limitekkel rendelkező játékosok csak négyszer növelhetik a tétjüket a pre-flop licitálás megkezdése előtt, és nyolcszor a flop és a river fogadási fázisban is.


A limit póker lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jobban koncentráljanak a pozícióra és a játékosok olvasására, mivel nincsenek váratlan all-in lépések vagy váratlanul változó emelési összegek. Ennek ellenére a D csoportos kezdőkezeket óvatosan kell játszani a korai pozícióban agresszív ellenfelek ellen, hogy megelőzzük az all-in mozdulatokat vagy a váratlan emelési összegeket a potból.

 

A limit játék szerves részét képezi a matematika, mivel a fix tétméretek miatt a póker ezen formája sokkal matematikusabb, mint a no-limit változatok, így a pot odds számítások megértése lehetővé teszi, hogy jobb döntéseket hozzon, és idővel növelje a nyereményeit. Már néhány BB-vel több nyeremény megtakarítása vagy megszerzése is drámai különbséget jelenthet idővel!


Blöffölés
A blöffölés a pókerstratégia kulcsfontosságú eleme. Lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kihasználják a gyenge kezű ellenfeleket, és pusztán a szavaikkal potokat nyerjenek tőlük. De a hatékonysága végső soron az ellenfél kézerősségétől és stratégiájától is függ - a nedves táblák például jövedelmezőbbnek bizonyulhatnak a blöffölésre, mint a szárazak; valamint az abszolút és a relatív kézerősség közötti különbség ismeretétől.


Blöffölést mindig csak feszes játékosok ellen szabad alkalmazni, míg a laza megadók és a station-típusú játékosok ellen gyakran kudarcot vall. Továbbá, nagyon fontos felismerni, hogy a játékosról alkotott kép változhat a játék során; egy korai blöff gyenge kezekkel működhet a szabadidős játékosok ellen, de kudarcot vallhat a szilárdabb ellenfelek ellen; ezért kulcsfontosságú, hogy megértsd a játék során az arculatukat, és olvasd az arcát a játék során.